Vakantiehuizen Amerika

Vakantiehuizen Amerika

Offerte vakantiehuis Amerika? Klik hier
De USA oftewel de Verenigde Staten behoort tot de grootste landen ter wereld. Een vakantie in dit land is een vakantie met onbegrensde mogelijkheden. De vakantie kan hier op oneindig veel manieren door gebracht worde. Een weken durende rondreis of een vaste vakantiebestemming van waaruit de omgeving verkend kan worden. De natuur in Amerika is zo divers en heeft zoveel te bieden van een tropisch regenwoud tot de savanne en van de Grand Canyon tot uitgestrekte maïsvelden. Een vakantie in de USA kan zowel een ontdekkingsreis door de natuur worden als een culturele reis. Het is wel aan te raden om de reis naar de USA goed voor te bereiden en alvast een planning te maken van de bezienswaardigheden die zeker niet gemist mogen worden. De meeste toeristen die naar Amerika vertrekken voor vakantie kiezen voor Florida, New York en Las Vegas. Overigens behoren Hawaï en Alaska ook bij Amerika.

Klimaat Amerika

Amerika is zo groot dat er geen eenduidige klimaatsaanduiding gegeven kan worden. Het varieert van een poolklimaat tot een landklimaat en van een tropisch klimaat tot een woestijnklimaat.

Bezienswaardigheden Amerika

Het westen van Amerika trekt vooral veel toeristen door de aanwezigheid van veel verschillende nationale parken. Een van de beroemdste nationale parken die veel mensen van naam kennen is de Grand Canyon. Wie de mogelijkheid heeft wordt dan ook zeker aangeraden om de Grand Canyon te bezoeken dat dicht bij Las Vegas is gelegen. Las Vegas staat natuurlijk bekend als de plaats van vermaak waar naar hartenlust gegokt kan worden in een van de vele casino's. Een bijzondere ervaring is het om een tijdje door te brengen op de Strip waar megahotels en megagokpaleizen te vinden zijn. In San Francisco zijn een aantal bezienswaardigheden zeer de moeite waard. Zo is het mogelijk om Alcatraz Island te gaan bezichtigen en ook de Golden Gate Bridge is een aparte constructie met een lengte van meer dan 2700 meter. Het is mogelijk om wandelend de overkant te bereiken. In de Universal Studios of Hollywood kan men onder meer zelf vliegen in een vluchtsimulator of door vulkaantunnels glijden. In New York is het mogelijk om vanaf de Empire State Building een fantastisch uitzicht te beleven en kan men met de boot naar het Vrijheidsbeeld varen. Verder is het een leuke ervaring om Chinatown en de Soho te bezoeken.

Eten en drinken Amerika

Een ding is zeker het eten en drinken wordt in Amerika grootst aangepakt, letterlijk wel te verstaan. Naast de hamburgers, Coca-Cola en andere fastfood producten is ook de Key Lime Pie typisch Amerikaans. Een grote kalkoen wordt traditioneel aangesneden op Thanksgivingday. Verder zijn natuurlijk de muffins en de donuts of bagels ook niet weg te denken uit Amerika.

Steden Amerika

Amerika is zo groot dat er ontzettend veel steden te benoemen zijn. De belangrijkste steden van Amerika zijn New York, Los Angeles, Houston, Philadelphia, Chicago en Phoenix. Andere bekende steden zijn onder meer Honolulu op Hawaï, Miami, Atlanta en Juneau de hoofdstad van Alaska, Baltimore en natuurlijk niet te vergeten Washington.