Vakantiehuizen België

Vakantiehuizen België

België is in principe een ideaal vakantieland. In de eerste plaats is het dichtbij Nederland gelegen, zodat de afstand naar de vakantiebestemming te overzien is. In de tweede plaats omdat België alles in huis heeft om er een gevarieerde vakantie van te maken. Zo kan er voor gekozen worden om de vakantie aan de kust bij zee door te brengen, maar hebben de Ardennen ook veel te bieden. Ook heeft België prachtige steden met elk hun eigen bezienswaardigheden.

De natuur in België is afwisselend. Zo is er de langgerekte kust, die bekend staat om de brede stranden en de duinen van fijn zand. Verder zijn er de Ardennen waar het heuvelachtig is en waar er veel bossen en rivieren te vinden zijn. Dus of er nu voor een actieve vakantie wordt gekozen, een culturele vakantie, een strandvakantie of een combinatie ervan, in België is het allemaal mogelijk.

Advertenties van onze partners

Klimaat België

Het klimaat in België is een maritiem klimaat dat te vergelijken is met het klimaat in Nederland. In het Oosten van België is het verschil in de winter met de rest van België groter. In de heuvels van de Ardennen is er dan regelmatig sneeuw te vinden, wat het gebied in de winter ook aantrekkelijk maakt voor vakantiedoeleinden.

Bezienswaardigheden België

De meeste bezienswaardigheden van België zijn te vinden in de grotere steden. Zo is de stad Brussel zeker de moeite waard om een dag van de vakantie aan te spenderen. Niet alleen staat hier het beroemde beeld van Manneke Pis, maar er zijn ook vel kerken en paleizen te bezichtigen al dan niet met prachtig aangelegde tuinen. Op de Grote Markt van Brussel is het tussen de bezichtigingen door prettig om even bij te komen op een van de vele gezellige terrasjes.

Een dagje uit kan ook minder cultureel zijn en zeker voor kinderen is het altijd een feest om naar een pretpark te gaan. Er zijn diverse pretparken in België, maar de bekendste zijn Bobbejaanland, Walibi Belgium, Plopsaland en het Bellewaerde Park.

Activiteiten België

In België zijn er veel verschillende activiteiten mogelijk tijdens de vakantie, al zal het soort activiteit wel afhankelijk zijn van de vakantiebestemming. Aan kust worden er natuurlijk volop watersportmogelijkheden aan geboden. De Ardennen bieden weer de mogelijkheid om te mountainbiken of te raften op een van de rivieren. De bergen zijn uitermate geschikt om te beklimmen of om te gaan abseilen. Wandelen en fietsen is overal in België mogelijk en er kan daarbij gebruik gemaakt worden van uitgestippelde routes.

Eten en drinken België

Naast de Belgische frieten is er meer op culinair gebied in België. Zo is hutspot een lekkere maaltijd voor veel Belgen, maar ook konijn waarbij voor de bereiding vaak gebruik wordt gemaakt van bier wordt veel gegeten. Als lekkernij is de Belgische bonbon favoriet. Het drankje waar België om bekend staat is bier. België is dan ook het land dat de meest verschillende soorten bier produceert.

Steden België

Naast Brussel zijn ook de steden Antwerpen, Brugge en Gent de moeite waard om een bezoek aan te brengen. Elke stad heeft weer zijn eigen sfeer en karakter. De bekendste badplaats Knokke mag zeker ook niet overgeslagen worden.

Offerte vakantiehuis België? Klik hier