Vakantiehuizen Bulgarije

Vakantiehuizen Bulgarije

Offerte vakantiehuis Bulgarije? Klik hier
Bulgarije ligt in Zuidoost-Europa en is gelegen aan de Zwarte Zee. Het is erg populair vanwege zijn zandstranden, maar ook vanwege de rijke geschiedenis, cultuur en vriendelijke bevolking. Het land telt vele bezienswaardigheden, waarvan er zeven op de Werelderfgoedlijst staan. Het heeft Thracische koningsgraven, Romeinse ruïnesteden, eeuwenoude kloosters en wereldberoemde iconencollecties.

Voor de natuurliefhebber zijn er vele parken en ongerepte natuurgebieden, waar je heerlijk kunt wandelen. De ski- en strandressorts zijn - vergeleken met die in omliggende landen zoals Griekenland - laag geprijsd.

Klimaat Bulgarije

Noord-Bulgarije heeft een echt landklimaat, met hete zomers en strenge winters. Ten zuiden van het Balkangebergte heerst echter een zachter klimaat. Juli en augustus zijn de heetste maanden van het jaar; de gemiddelde temperatuur is 27ºC, het water is echter het warmst in september, met 23ºC. De neerslag is gemiddeld 600 mm per jaar.

Bezienswaardigheden Bulgarije

Het Rilaklooster staat symbool voor de Slavische cultuur, die ontstond na een lange tijd van onderdrukking door de Turken. Het klooster ligt in het Rilagebergte en wordt het “klooster met de zebrahuid” genoemd.

Nessebar is één van de oudste nederzettingen van Europa en ligt aan de kust. Nessebar staat op de Werelderfgoedlijst. Ook op de lijst staat, de graftombe van Sveshtari: een voorbeeld van Thracische bouwkunst.

Voor de natuurliefhebbers onder ons, is het Nationaal Park Pirin een aanrader. Het is een kalkstenenlandschap vol met meren, watervallen, grotten en pijnbomen.

Activiteiten Bulgarije

Bulgarije telt vele kuuroorden, waarvan een groot aantal rondom natuurlijke bronnen liggen. Voor de wintersport kun je (van december tot en met april) terecht in het Rila- en Rodopigebergte.

En voor de wandelaars zijn er een aantal wandelroutes uitgezet, in de noordelijke dalen van het Zlatisko-Tetevenski-massief. Ervaren klimsporters kunnen terecht in de streek rond Sliven.

Eten en drinken Bulgarije

De Bulgaarse keuken bestaat uit veel vlees- en visgerechten, maar er wordt veel groente geserveerd bij de maaltijd. Eén van de hoofdingrediënten in de keuken, is de Bulgaarse yoghurt. Een aantal populaire gerechten zijn: Kavarma (stoofpot van vlees en groenten), Kebapcheta (gekruide worst van gehakt) en Tarator (koude yoghurt en komkommersoep). De Mavrud wijn - gemaakt van de Bulgaarse mavruddruif - is ook zeer populair in Bulgarije.

Steden Bulgarije

Sofia - de hoofdstad van Bulgarije - is bekend om haar parken en de Alexander Neuski kathedraal. Verna is de nationale haven van Bulgarije en wordt veel bezocht vanwege haar kuuroorden. Bourgas wordt beschouwd als het centrum van de Bulgaarse kunst en cultuur.