Vakantiehuizen Denemarken

Vakantiehuizen Denemarken

Denemarken is een Scandinavisch land. Het ligt op het schiereiland Jutland en bedekte het overgrote deel van het schiereiland. Bij Denemarken horen zo’n 405 kleinere eilanden. De belangrijkste van deze eilanden zijn: Bornholm, Lolland, Langeland, Als, Seeland, Funen, Falster, Amager en Møn.

Denemarken wordt ook veel bezocht vanwege de vele vikingnederzettingen die het land telt. Naast de nederzettingen kun je in Denemarken ook veel musea vinden, die aan de vikingen gewijd zijn. Daarnaast is Denemarken ook bekend als het geboorteland van Hans Christiaan Andersen.

Klimaat Denemarken

Denemarken kent een gemiddeld zeeklimaat. Per jaar valt er 600 mm neerslag. De droogste periode van het jaar begint eind april en duurt tot begin juni. Zomers kunnen de temperaturen oplopen tot wel 35 °C maar in de winter kan de temperatuur zakken tot -31°C, dit komt voor wanneer het ‘s winters uit het oosten waait.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Denemarken

De kleine zeemeermin is een standbeeld naar het sprookjesfiguur uit het verhaal van Hans Christaan Andersen. Het beeldje staat in Kopenhagen, langs de Langelinie, waar ze uitkijkt over de zee.

Legoland is een themapark dat gewijd is aan lego. Naast een aantal attracties vind je er vele lego-kunstwerken. Het park is gebouwd met 42 miljoen legostukken. De haven van Kopenhagen is er ook nagebouwd en bestaat uit 3 miljoen legoblokjes.

Het Amalienborg in Kopenhagen is de koninklijke residentie, om 12 uur kun je de afwisseling van de wacht zien.

Activiteiten Denemarken

Er zijn vele fietstochten die je in Denemarken kunt maken. Zo heb je een fietstocht rondom het eiland Bornholm, met een totale afstand van 100 kilometer. De populairste fietstocht gaat langs de Oresund kust en eindigt in een bosgebied; deze rit is maar 12 kilometer lang.

Denemarken kent vele stranden waar je uitstekend kunt zwemmen, maar je kunt er ook heel goed windsurfen. Je kunt ervoor kiezen te windsurfen op de open zee, of op de binnenlandse fjorden en kusthammen (waar het water rustiger is).

Eten en drinken Denemarken

De Deense keuken bestaat vooral uit vlees, vis en aardappelen. Enkele typische Deense gerechten zijn: flæskesteg (varkensvlees met zwoerd), smørrebrød (belegd sneetjes roggebrood) en gerookte paling in biersaus. Populaire Deense dranken zijn Aquavit (een soort van jenever) en Carlsverg bier. Het Deense bier wordt gemaakt van gerst, hop en maïszetmeel, waardoor het wijnachtig proeft.

Steden Denemarken

Kopenhagen is al 600 jaar lang de hoofdstad van Denemarken. Er zijn vele musea, winkelgelegenheden en het 150 jaar oude pretpark Tivoli. In Odense vind je het Oceanium, waar je in een soort regenwoud kunt lopen.

Offerte vakantiehuis Denemarken? Klik hier