Vakantiehuizen Duitsland

Vakantiehuizen Duitsland

Duitsland is een geweldig land om op vakantie te gaan. Er is een prachtige afwisselende natuur en ook op cultureel gebied is er veel te bezichtigen. Duitsland is een groot land en het spreekt dan ook voor zich dat de natuur zeer gevarieerd is in de verschillende delen. Zo is het noorden van Duitsland vrij vlak met brede zandstranden aan de kust. In het midden en zuiden van Duitsland zijn veel bergen, hoe meer naar het Zuiden hoe hoger de bergen zullen worden.

Daarnaast zijn er ook veel meren en riviertjes te vinden. Duistland heeft levendige steden, maar ook vele pittoreske wijndorpjes, waar een serene rust heerst. Het is dan ook een land waar iedereen zich kan vermaken tijdens de vakantie. Niet alleen in de zomer, maar zeker ook in de winter als het landschap van Duitsland voor een deel bedekt is met sneeuw. Dit geldt natuurlijk vooral voor de hoger gelegen gebieden.

Klimaat Duitsland

Het klimaat in Duitsland is gevarieerd. Zo is er in het noorden van Duitsland sprake van een zeeklimaat en in het zuidelijkste deel van Duitsland is er weer sprake van een hooggebergteklimaat.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Duitsland

Op het gebied van bezienswaardigheden heeft Duitsland veel te bieden. Zo staat Duitsland bijvoorbeeld bekend om de aanwezigheid van vele kastelen die zeker de moeite van het bezichtigen waard zijn. Op het gebied van amusement voor families met kinderen is Duitsland ook een topper met veel pretparken waar de meest waanzinnige attracties voor veel plezier kunnen zorgen.

Voor een rustiger uitje tijdens de vakantie kan ook een bezoek aan een van de vele dierentuinen gebracht worden. Wie interesse heeft in architectuur komt in Duitsland ook helemaal tot zijn recht. Zo zijn er middeleeuwse kloosters, paleizen, kathedralen en niet te vergeten de Bauhauzen uit de begintijd van de Moderne Periode met een prachtige architectuur te bewonderen. Wie nog niet genoeg cultuur gesnoven heeft kan nog altijd bij een van de musea terecht met uiteenlopende tentoonstellingen. Voor de mensen die in de periode voor kerst in Duitsland verblijven is het aan te raden een van de sfeervolle kerstmarkten te bezoeken.

Activiteiten Duitsland

In Duitsland zijn er ontzettend veel mogelijkheden om activiteiten te ondernemen. In de bergen kan er geklommen worden en in winter kan men er zelfs skiën. Verder is Duitsland bij uitstek geschikt om prachtige wandelingen in beoefenende natuur te maken. Watersporten zijn er ook te vinden bij de meren of aan de kust bij de zee.

Eten en drinken Duitsland

Duitsland staat bekend om de braadworst met zuurkool en de overheerlijk schnitzels met een zeer riant formaat. Bij het drankje van Duitsland denken veel mensen meteen aan bier. Naast het bier dat veel geschonken en gedronken wordt is er ook een hoge wijnproductie. Er worden niet voor niets jaarlijks in Duitsland in de dorpen traditionele wijnfeesten gehouden.

Steden Duitsland

Berlijn is natuurlijk een wereldstad en heeft dan ook veel te bieden zowel op het gebied van cultuur als op andere vlakken. Andere steden die de moeite waard zijn om te bezoeken zijn onder meer Keulen, Düsseldorf, Trier, Dresden, Koblenz, Heidelberg, Münster en Leipzig.

Offerte vakantiehuis Duitsland? Klik hier