Vakantiehuizen Frankrijk

Vakantiehuizen Frankrijk

Frankrijk is een perfect land om de vakantie door te brengen. Het land heeft de vakantieganger dan ook veel te bieden. Zowel op cultureel gebied als op andere vlakken, zoals activiteiten of voor de rustzoekers een zon, zee en strand vakantie. De natuur is in Frankrijk zeer divers.

Van de brede en langgerekte zandstranden aan kust tot aan de hoge bergen en diepe kloven in het andere deel van Frankrijk. Van bruisende steden tot pittoreske dorpen en van wijngaarden tot wilde rivieren. Jaarlijks gaan er veel mensen op vakantie naar Frankrijk en het blijft dan ook een favoriete vakantiebestemming voor families, voor jong en oud.

Klimaat Frankrijk

Het klimaat in Frankrijk is natuurlijk niet overal gelijk. Zo is het hoog in de bergen altijd wat frisser dan in het binnenland of aan de Middellandse zee. Het klimaat is mediterraan en dat betekent dat het meestal aangenaam en mild is. In de zomer kan de temperatuur op de meeste plaatsen eenvoudig oplopen tot boven de 30 graden.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Frankrijk

Naast de prachtige natuur zijn er veel prachtige bezienswaardigheden in Frankrijk. Het land staat bekend om de prachtige kastelen en burchten die grotendeels openstaan voor publiek en veelal zijn omgeven door mooie aangelegde tuinen en parken.

Musea zijn er in overvloed te vinden in Frankrijk, dus bij elke vakantiebestemming is er ongetwijfeld een museum in de buurt gevestigd. Voor de families met kinderen die ook wel een dag wat anders willen en gewoon plezier willen maken staan er talloze avonturenparken, pretparken en dierenparken tot hun beschikking. Wie dichtbij Parijs verblijft, zal zeker een bezoek brengen aan de Eiffeltoren, de bekendste toeristische attractie van Frankrijk. Eenmaal in Parijs is het ook de moeite waard om het Louvre en de Montmartre te bezoeken.

Activiteiten Frankrijk

In Frankrijk is er een ruim aanbod van activiteiten op het water of aan land. Aan de kust worden er vooral watersporten beoefend zoals zeilen en surfen, maar ook duiken behoort tot de mogelijkheden. Door het hele land is het mogelijk om een van de aangegeven wandel- of fietsroutes te volgen en te genieten van de prachtige omgeving. De vele rivieren kunnen bevaren worden met een kano, maar voor de echte avonturiers is raften of canyoning toch ook wel een uitdaging. Klimmen en abseilen in de bergen is hier ideaal om te beoefenen. De golfliefhebbers hebben een ruime keuze uit een van de vele kwalitatief goede golfbanen.

De rust van midden Frankrijk

Gaat u naar Frankrijk voor rust en natuur, of zoekt u een mooie regio op maximaal 8 uur rijden van Amsterdam, dan is midden Frankrijk met de regio's Auvergne, Bourgogne en Centre aan te bevelen. Hier is weinig spectaculairs te beleven, hier moet u echt naar toe gaan om van de stilte en natuur te genieten en mooie wandelingen en fietstochten te maken. Het is een verlaten gebied waar u zelfs in het hoogseizoen weinig andere toeristen tegen komt. In dit deel van Frankrijk zijn de vakantiehuizen vaak erg rustig gelegen en moet u vaak even met de auto om bij een bakker te komen. Het is de regio om lekker te onthaasten.

Eten en drinken Frankrijk

Eten en drinken is belangrijk in Frankrijk en er wordt dan ook veel aandacht aan besteed. Er zijn veel typische streekgerechten, maar de coq au vin wordt overal bereid in Frankrijk. Ook slakken worden als lekkernij gezien. Verder wordt er veel vis gegeten vooral aan de kust. Het land staat natuurlijk bekend als land van de wijnen en elke streek produceert dan ook weer een ander soort wijn.

Steden Frankrijk

Frankrijk heeft veel steden die de moeite van het bezichtigen waard zijn. Naast Parijs kunt u bijvoorbeeld denken aan Nantes, Bordeaux, Caen, Marseille, Montpellier en Dijon zijn de moeite waard om te bezoeken. Uiteraard kan een bezoek aan een van de St Tropez Woningen niet ontbreken als u in Frankrijk bent!

Offerte vakantiehuis Frankrijk? Klik hier