Vakantiehuizen Griekenland

Vakantiehuizen-portaal

Griekenland is een populaire vakantiebestemming waar veel mensen jaarlijks naar toe reizen om te genieten van het heerlijke weer en de mogelijkheid om culturele ervaringen op te doen. Er is een onderscheid te maken tussen het vasteland en de vele eilanden die bij Griekenland zijn gelegen.

De natuur in Griekenland kent een grote variatie van droge vlakte met olijfbomen tot wilde riviertjes, bossen en hoge bergen. Ook de kustlijn is zeer divers en de zandstranden en kiezelstranden worden dan ook onderbroken door prachtige kliffen en enorme rotspartijen. Naast het relaxen tijdens de vakantie en het bezoeken van historische bezienswaardigheden zijn er ook veel activiteiten te ondernemen. Alle ingrediënten voor een fantastische vakantie zijn ook aanwezig in Griekenland.

Klimaat Griekenland

Het klimaat in Griekenland is mediterraan en dat betekent dat de zomers lang, heet en droog zijn. De winters zijn normaal gesproken zacht, maar wel vochtig. Bij extreme weersomstandigheden kan er ook in Griekenland sneeuw vallen.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Griekenland

Griekenland heeft de cultuurliefhebber veel te bieden. Vooral op het gebied van archeologische plaatsen staat Griekenland vooraan. Zo is er bijvoorbeeld de tempel van Apollo Epicurius bij Bassae. De Akropolis van Athene mag zeker niet gemist worden. Het is de Tafelberg van 156 meter hoog in de Griekse hoofdstad Athene. Verder is er op het vasteland van Griekenland de streek Meteora die gekenmerkt wordt door de kloosters die op hoge rotsachtige pilaren zijn gebouwd.

De eilanden die bij Griekenland horen hebben ook allemaal hun eigen historische bezienswaardigheden. Voor de ontspanning en plezier kan men terecht in een van de waterpretparken die er zijn zowel op het vaste land als op de eilanden. In Griekenland zijn er verder ongeveer tien nationale parken te bezichtigen met een rijke flora en fauna. Op Kreta bevindt zich de beroemde Samariakloof, waar veel toeristen een wandeltocht maken die tussen de vijf en acht uren kan bedragen.

Activiteiten Griekenland

Griekenland staat bekend om de combinatie van zon, zee en strand. Dat betekent ook dat veel activiteiten zich rond het water afspelen. Zo kan men er surfen en zeilen, maar ook parasailen behoort tot de mogelijkheden. De toeristen kunnen verder vermaakt worden met bijvoorbeeld de banaan of een rubberen band die met grote snelheid voortgesleept wordt door een boot. Het vasteland, maar zeker ook de eilanden lenen zich voor lange wandeltochten of voor een verkenningstocht per mountainbike. Ter plekke worden er op de vakantiebestemmingen diverse excursies georganiseerd zoals een jeepsafari, waar men zich voor kan opgeven.

Eten en drinken Griekenland

Moussaka en souvlaki zijn bekende en lekkere Griekse gerechten die bij de meesten wel bekend zijn. Tzatziki bestaat uit veel knoflook met komkommer en wordt vaak met stokbrood geserveerd, maar kan bijvoorbeeld ook prima gecombineerd worden met gyros. Het bekendste drankje van Griekenland is Ouzo, een anijsdrankje met een hoog alcoholpercentage.

Steden Griekenland

De bekendste eilanden waar veel toeristen heen gaan zijn Kreta, Kos, Corfu, Rhodos, Samos en Zakynthos en naar het minder bekende, maar schitterende eilandje Santorini.

Offerte vakantiehuis Griekenland? Klik hier