Vakantiehuizen Hongarije

Vakantiehuizen Hongarije

Hongarije is vooral in de zomer een vakantieland waar veel toeristen naar toe trekken. Niet in de laatste plaats om de mooie natuur die er te vinden is. Het landschap is zeer gevarieerd en bestaat uit bergen met bossen afgewisseld met laagvlakten, de zogenaamde poesta's, en meren en weer bossen. Vooral het Balatonmeer is een enorme toeristische trekpleister en voor zowel families met kinderen als voor jongeren en ouderen geschikt om de vakantie door te brengen. Toeristen die de drukte willen mijden en vooral komen voor de rust en de natuur brengen hun vakantie wat meer door in plaatsen die niet aan het meer gelegen zijn. Vanaf elke vakantiebestemming zijn er volop activiteiten te ondernemen of bezienswaardigheden te bezichtigen.

Klimaat Hongarije

Het klimaat in Hongarije is een gematigd landklimaat. De zomers kunnen er droog en heet zijn en de winters zijn weer koud te noemen waarbij er vaak sneeuw valt, vooral in de hoger gelegen gebieden. Hongarije heeft maar liefst 2000 zonuren per jaar en dat is aardig veel.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Hongarije

Alleen al in de hoofdstad Boedapest zijn er enorm veel bezienswaardigheden te bezichtigen. Als men niet over eigen vervoer beschikt kan men rustig gebruik maken van het openbaar vervoer dat in Hongarije goed geregeld is. In Boedapest kan men een dag doorbrengen zonder dat het mogelijk is alle bezienswaardigheden te hebben gezien. Zo zijn er kastelen, paleizen, kerken en musea om te bezichtigen. Ook de bruggen, tuinen en parken zijn de moeite waard net als het Margaretha-eiland dat midden in de rivier de Donau gelegen is. Verder mag bij een vakantie in Hongarije een bezoek aan een badhuis zeker niet ontbreken en als men de kans krijgt is het dan ook aan te raden om in een van de vele aanwezige thermale baden ontspanning te zoeken.

Activiteiten Hongarije

Aangezien de meeste toeristen verblijven rondom het Balatonmeer worden hier ook de meeste activiteiten aangeboden. Zo kunnen er op het meer diverse watersporten beoefend worden, zoals waterskiën en surfen. Verder worden er veel excursies aangeboden van zeer uiteenlopende aard en kan men zich daar ter plekke voor inschrijven. De excursies kunnen bijvoorbeeld een avondvullend programma zijn, maar ook een boottocht naar het eiland gelegen in het Balatonmeer is een aanrader. De natuur biedt natuurlijk volop mogelijkheden voor wandelaars en fietsers. Door de aanwezigheid van bergen is het ook voor klimmers interessant om daarbij in de buurt te verblijven.

Eten en drinken Hongarije

Goulash is een bekend gerecht in Hongarije en staat dan ook vaak op de menukaart. Verder wordt er in de Hongaarse keuken veel gebruik gemaakt van paprika's en wordt er vooral ook veel wild gegeten, zoals fazant en konijn. Hongarije produceert verschillende wijnen dus wat dat betreft is er keus genoeg voor de liefhebbers.

Steden Hongarije

De belangrijkste stad van Hongarije is Boedapest en daar zijn zoals u hebt kunnen lezen ook de meeste bezienswaardigheden te bezichtigen. Verder zijn Debrecen en Pecs als grote steden ook noemenswaardig.

Offerte vakantiehuis Hongarije? Klik hier