Vakantiehuizen Noorwegen

Vakantiehuizen Noorwegen

Offerte vakantiehuis Noorwegen? Klik hier
Noorwegen is een land met een prachtige natuur. De overweldigende natuur is vaak ook de reden voor mensen om naar Noorwegen te gaan en daar de vakantie door te brengen. De ongerepte natuur in Noorwegen is gevarieerd. Zo zijn er veel bossen en meren te vinden, maar ook prachtige fjorden en gletsjers. Door de bergen en de sneeuwval in de winter gaan er in de winter veel mensen heen om te skiën. De natuur lijkt oneindig in Noorwegen en dat komt mede doordat de inwoners vooral geconcentreerd rond de steden wonen. Verder zijn er maar liefst 20 nationale parken te bezichtigen. Als vakantieland is Noorwegen vooral geschikt voor mensen die van de natuur houden en een gevoel ruimte en vrijheid willen ervaren en daarnaast activiteiten willen ondernemen. De natuur biedt daar namelijk alle gelegenheid toe.

Klimaat Noorwegen

Het klimaat in Noorwegen is in de zomer aangenaam en kunnen de temperaturen gemiddeld oplopen tot boven de 25 graden. De zomers zijn over het algemeen vrij droog en in de winter is het vooral in het oosten van Noorwegen erg koud met veel sneeuwval. Bijzonder is het noorderlicht dat in de winter bij helder weer kan worden waargenomen in het noorden van het land.

Bezienswaardigheden Noorwegen

Het is aan te raden om tijdens de vakantie een van de twintig nationale parken een bezoek te brengen. Een aantal van de bekende nationale parken zijn Børgefjell Nationaal Park, Folgefonna Nationaal Park en Jostedalsbreen Nationaal Park. Ook een leuke bezienswaardigheid is de langste fjord van Noorwegen en die behoort tot de top drie van de langste fjorden ter wereld, namelijk de Sognefjord en is gelegen in de provincie Sogn og Fjordane. In de grote universiteitsstad Tromsø zijn enkele musea gevestigd met uiteenlopende tentoonstelling van de historie en cultuur van Noorwegen tot tentoonstellingen over het leven van de poolreizigers. In Oslo de hoofdstad van Noorwegen is ook veel te bezichtigen met onder andere het Vigelandpark Beeldenmuseum. Door het hele land heen liggen bezienswaardigheden verspreid die de moeite waard zijn om te bekijken. Het hangt natuurlijk van de vakantiebestemming welke bezienswaardigheden in de buurt gelegen zijn.

Activiteiten Noorwegen

Noorwegen is het land van de activiteiten in de natuur. Door de aanwezigheid van de vele meren spreekt het voor zich dat veel activiteiten zich op en rondom het water afspelen. Zo is het voor de vissers een waar paradijs en kan er naar keuze vanaf de waterkant of vanaf een bootje in het meer of de rivieren gevist worden. De rivieren zijn uitermate geschikt om te raften en voor wie het rustiger aan wil doen, die kan gewoon de kano gebruiken om de rivier af te gaan. Verder kunnen er prachtige wandeltochten gemaakt worden, maar is het ook mogelijk om per fiets de natuur in te trekken. In de winter kan er natuurlijk naar hartenlust geskied worden, maar ook snowboarden en langlaufen wint steeds meer aan populariteit.

Eten en drinken Noorwegen

De Noren eten vooral veel vis, rendiervlees, elandvlees en wat typisch een Noors gerecht is, bestaat uit gekookte pap van dikke en zure room en wordt bestrooid met suiker en kaneel.

Steden Noorwegen

Naast de genoemde steden zijn ook Stavanger, Lillehammer, Hamar en Narvik belangrijk.