Vakantiehuizen Oostenrijk

Vakantiehuizen Oostenrijk

Oostenrijk is het land van bergen en meren en maakt het daarom een perfect vakantieland voor een ieder die graag in de bergen wil verblijven. Door de sneeuwval in de winter is Oostenrijk ook nog eens geweldig om op wintersport te gaan. De natuur in Oostenrijk bestaat voornamelijk bergen, bossen en meren. Waar de vakantie dus ook doorgebracht wordt, bergen zijn er zeker in de buurt. In de zomer kiezen ook veel mensen ervoor om de vakantie door te brengen in de buurt van een meer, vooral ook als het families met kinderen betreft. Als vakantiebestemming is Oostenrijk eenvoudig te bereiken, zowel met de auto als per trein of vliegtuig. Wie dus de vakantie wil doorbrengen in de bergen en wil genieten van een wonderschone natuur en ook nog eens actief wil zijn komt in Oostenrijk helemaal tot zijn recht.

Klimaat Oostenrijk

Het klimaat in Oostenrijk in de zomer is redelijk mild en aangenaam en kunnen de temperaturen wel oplopen tot boven de twintig graden. In de winter valt er vooral sneeuw en dat maakt het vooral in de hoger gelegen delen tot een sneeuwzeker vakantiebestemming voor de wintersporter.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Oostenrijk

In Wenen zijn een aantal bijzondere bezienswaardigheden te bezichtigen. Zo is de Hofburg in Wenen een echte aanrader. De gebouwen van Hofburg bestaat uit diverse gebouwen met uiteenlopende stijlen. Hofburg was vroeger de basis van het keizerlijk hof en is in de loop der tijd vroeger uitgegroeid tot ene gigantisch paleis met een schatkamer, bibliotheek en prachtige kamers. Ook de kerk Stephansdom in het centrum van het oude Wenen is de moeite van het bekijken waard. Een van de hoge torens kan beklommen worden en voor de volhouders wacht er een schitterend uitzicht over de stad. Het is ook mogelijk om een rondleiding te krijgen in de kerk. Het is leuk om de kinderen mee te nemen naar het Praterpark, waar een blijvende kermis is gevestigd met een gigantisch reuzenrad van 64 meter hoog. Verder kan er in het park heerlijk gewandeld worden op een van de mooi aangelegde wandelpaden. In Oostenrijk zijn meerdere nationale parken gevestigd, die zeker de moeite van het bekijken waard zijn.

Activiteiten Oostenrijk

In de bergen zijn er volop mogelijkheden om activiteiten te ondernemen. Niet alleen bergbeklimmen is er mogelijk, maar ook wandelen en fietsen is er prima te doen. Mountainbikers kunnen de pittige delen van de bergen gaan berijden en voor de toerfietsers staat er veel uitgestippelde fietsroutes tot hun beschikking. Op de meren kan er gevaren en gevist worden en natuurlijk kan er ook een dag rustig aan het meer gelegen worden om af en toe ene verfrissende duik te nemen. Het spreekt voor zich dat de wintersporters zich in de winter uitstekend kunnen vermaken in de wintersportgebieden.

Eten en drinken Oostenrijk

In Oostenrijk is de schnitzel zeer bekend met veel variaties. Ook de goulash is een veel voorkomend gerecht en bij de Wiener Kaffee hoort de overheerlijke Apfelstrudel. Glühwein en Obstler zijn de bekende drankjes.

Steden Oostenrijk

Naast Wenen zijn enkele grote en bekende steden Salzburg, Graz, Innsbruck en Tirol.

Offerte vakantiehuis Oostenrijk? Klik hier