Vakantiehuizen Spanje

Vakantiehuizen Spanje

Spanje is een prachtige en aantrekkelijke vakantiebestemming en vormt samen met de eilandengroepen de Balearen en de Canarische Eilanden een geheel. De eilanden zijn uitgeroeid tot echte toeristische trekpleisters en de mensen die daar de vakantie doorbrengen kiezen vooral voor zon, zee en strand. Kortom Spanje en al zijn streken en eilanden zijn ideaal om een vakantie door te brengen in een van de vakantiehuizen Spanje.

Ook het vasteland van Spanje is zeer aantrekkelijk met een zeer lange kustlijn met brede zandstranden, die weer afgewisseld worden met indrukwekkende rotspartijen. In het noorden van Spanje is het zeer groen en hier valt dan ook de meeste regen. In heel Spanje is de natuur zeer gevarieerd met hoge bergen, zoals de Sierra Nevada in het zuiden en de Pyreneeën in het Noorden, maar ook met rivieren, meren, bossen en laagvlakten met olijfboomgaarden en wijngaarden. Spanje is als vakantieland geschikt voor iedereen. Of er alleen voor een zonvakantie gekozen wordt of voor een meer ondernemende en culturele vakantie, er is voor elk wat wils te vinden.

Advertenties van onze partners

Klimaat Spanje

Het klimaat in Spanje is mediterraan, maar er zit zeker een verschil in klimaat is het noordelijke en zuidelijke deel. Zo valt er in het noorden van Spanje veel regen en is het zuiden veel droger en warmer in de winter. In de zomer kunnen de temperaturen eenvoudig oplopen tot boven de dertig graden.

Bezienswaardigheden Spanje

In Spanje valt er enorm veel te bekijken, zowel op cultureel en architectonisch gebied als natuurlijke bezienswaardigheden. Een van de natuurlijke bezienswaardigheden die jaarlijks onnoemlijk veel toeristen trekt zijn de Grotten van Drach op Mallorca. Deze druipsteengrotten zijn werkelijk een lust voor het oog en zeer bijzonder om te bekijken. Architectonische hoogstandjes zijn te bekijken in onder ander Barcelona, waar verschillende werken van de bekende Gaudi te bewonderen zijn. Ook het beroemde Alhambra in Granada is zeker de moeite van het bezichtigen waard.

Op natuurlijk gebied is er een zeer speciale palmentuin in Elche te vinden. Verder zijn er natuurlijk diverse musea te bezichtigen en is het bezoeken van bijvoorbeeld de dorpjes waar alle huizen wit zijn een bezienswaardigheid op zich. Het is dan ook echt aan te raden om tijdens de vakantie een van de authentieke Spaanse dorpjes inde omgeving van de vakantiebestemming met een bezoek te vereren.

Activiteiten Spanje

De zee biedt natuurlijk volop mogelijkheden om tal van watersportactiviteiten te ondernemen, zoals waterskiën, surfen en parasailen. De bergen bieden de klimmers een echte uitdaging en in de winter kan er zelfs geskied worden op de hogere bergen zoals de Sierra Nevada. Verder is Spanje zeer rijkelijk bedeeld met golfbanen, zodat de golfliefhebbers een ruime keuze hebben. Wandelen en fietsen kan overal en ook voor de mensen die graag vissen is er keus genoeg bij een van de meren of de rivieren.

Eten en drinken Spanje

Spanje staat bekend om de tapas, kleine hapjes, die overal in de Spaanse barretjes te verkrijgen zijn. Een belangrijk typisch Spaans gerecht is de Paëlla die zowel met vis als met konijn wordt gegeten. Bier, wijn, Sangria en Horchata zijn populaire drankjes in Spanje.

Steden Spanje

Barcelona, Sevilla, Madrid, Granada, Bilbao, Valencia en Santander zijn de grotere steden in Spanje. Bekende eilanden zijn Gran Canaria, Tenerife, Mallorca en Ibiza.

Offerte vakantiehuis Spanje? Klik hier