Vakantiehuizen Turkije

Vakantiehuizen Turkije

Turkije is een veelzijdig vakantieland met een rijke cultuur en een indrukwekkende natuur. Het land heeft meer te bieden aan de vakantieganger dan alleen een zonvakantie. Zo is het landschap zeer gevarieerd met lange uitgestrekte vlakten die weer worden begrensd door enorme bergen. Ook zoutmeren en moerassen zijn te vinden in Turkije met rivieren die zich kronkelend een weg banen door de natuur. Zand is er niet alleen op de mooi en brede stranden te vinden, maar ook in het woestijnachtige gedeelte in Turkije. Deze natuur heeft ook gezorgd voor het ontstaan van prachtige natuurverschijnselen die verderop als bezienswaardigheid besproken zullen worden. Een vakantie in Turkije is een vakantie voor iedereen. Men kan er voor kiezen om alleen van de zon te genieten en enkel activiteiten aan het strand te ondernemen, maar er worden ook genoeg mogelijkheden geboden om de culturele bezienswaardigheden te bekijken.

Klimaat Turkije

Het klimaat in Turkije kan voor het oosten worden aangemerkt als een landklimaat wat betekent dat er zeer strenge winters voorkomen. Het deel aan de Middellandse zee beschikt over een mediterraan klimaat en aan de kust in het noorden is er weer een zeeklimaat. De temperatuur bij de meeste vakantiebestemmingen kan in de zomer ruim boven de 30 graden uitkomen.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Turkije

Een van de wonderen der natuur is Pamukkale dat letterlijk kasteel van katoen betekent. De heuvels lijken net op bevroren watervallen. Dit lijkt zo doordat het water dat veel kalk bevat langs de terrassen van de heuvels loopt en er kalk wordt afgezet op de heuvels. Pamukalle is uitgegroeid tot een enorme toeristische trekpleister. De cultuurliefhebbers wordt aangeraden om een bezoek te brengen aan de plaats Efeze waar als het ware een openlucht museum van de overblijfselen van het Romeinse Rijk gevormd heeft. Een andere prachtige natuurlijke bezienswaardigheid is Cappadocië, waar meer dan duizend holwoningen en kerken gehouwen uit rotsen te bewonderen zijn. Wie eens een keer een archeologische vindplaats uit de Romeinse periode van nabij wil bekijken kan dit verwezenlijken door naar de plaats Sagalassos te gaan.

Activiteiten Turkije

Naast de vele watersportactiviteiten die er aan de kust kunnen worden beoefend zijner nog veel meer leuke dingen te ondernemen. Zo worden er vrij veel excursies georganiseerd, zowel over land als over het water. Denk maar eens aan een jeepsafari, waarbij er dwars door de laagstaande rivieren gereden wordt en de bijbehorende maaltijd ook midden in de rivier geserveerd wordt. Een boottocht is natuurlijk altijd aan te bevelen om alleen al het gevoel van vrijheid te ervaren.

Eten en drinken Turkije

Kekab en köfte zijn bekende vleesgerechten uit Turkije die tegenwoordig ook in Nederland veel gegeten worden. Het Turks brood is ook bijzonder en kan overal bij worden gegeten. Een bekend drankje van Turkije is de sterke alcoholhoudende drank Raki.

Steden Turkije

De hoofdstad van Turkije is Ankara. Andere grote steden zijn Istanbul en Izmir.

Offerte vakantiehuis Turkije? Klik hier