Vakantiehuizen Zweden

Vakantiehuizen Zweden

Offerte vakantiehuis Zweden? Klik hier
Zweden is een Scandinavisch land in Noord-Europa. Bij Zweden horen ook nog de twee eilanden Öland en Gotland, die in de Oostzee liggen. Zweden is al jarenlang zeer populair onder vakantiegangers en vooral bekend vanwege haar sauna’s en kuuroorden.

Zweden is vanwege haar prachtige natuur erg populair onder wandelaars en andere natuurliefhebbers, als u daarvan houdt moet u dus zeker weten eens een vakantie Zweden boeken. Het land is ook geschikt voor wintersporters vanwege de vele sneeuw die in het hoge noorden valt. Voor andere sportvakanties kun je ook terecht in Zweden. Fietsen, zwemmen, zeilen, kanoën, vissen, het wordt allemaal gedaan in Zweden.

Klimaat Zweden

In het zuiden van Zweden heerst een gematigd zeeklimaat, in het noorden is er een landklimaat, met strenge winters en hete zomers. In de zomers kan het tot 35 ?C worden. In het hoge noorden van Zweden heerst een poolklimaat met veel neerslag, vooral in de vorm van sneeuw.

Bezienswaardigheden Zweden

In Zweden kun je verschillende vikingnederzettingen bezoeken. Het slot Drottingholm staat op de werelderfgoedlijst. Het slot ligt op het eiland Lövö in het Mälarmeer. De Hoogovens van Engelsberg is een industriemuseum.

De rotstekeningen in Tanum stammen uit de bronstijd; ze zijn 3000 jaar oud. De tekeningen laten mensen, dieren, boten, wapens en andere onderwerpen uit de bronstijd zien. Bij de plaats Vitlycke zijn de grootste tekeningen te vinden. Onderwerpen die op de tekeningen te vinden zijn: een huwelijk, een strijd, een man voor een grote slang en een liggende man.

Activiteiten Zweden

Lorrefietsen - het fietsen met een karretje op oude spoorrails - kun je in Zuid-Zweden doen. Ook voor de wintersport kun je terecht in Zweden met activiteiten als skiën, sneeuwscootersafaris en ijsvissen.

Eten en drinken Zweden

Visby is de grootste stad op het eiland Gotland en staat op de werelderfgoedlijst. Stockholm is de hoofdstad van Zweden. Door het vele water dat door de stad stroomt, wordt Stockholm ook wel ‘het Venetië van het Noorden’ genoemd.