Vakantiehuizen Zwitserland

Vakantiehuizen Zwitserland

Zwitserland is het land met de eeuwige sneeuw op de toppen van de Alpen, maar ook het land van de dalen en meren. De natuur in Zwitserland doet soms sprookjesachtig gaan met de kletterende watervallen en de met bloemen bedekte bergweiden en niet te vergeten de gletsjers met een adembenemend uitzicht. Zwitserland heeft een prachtige natuur met als voordeel dat er zowel in de zomer als in de winter van genoten kan worden. Wintersport is dan ook de belangrijkste activiteit die er in de winter plaats vindt. Romantische wintersportdorpjes tot de meest luxe skioorden zijn er te vinden. De zomer trekt vooral toeristen die graag hun vakantie in de bergen en rondom de meren doorbrengen om van daaruit van alles te ondernemen. Voor wat betreft de natuur, cultuur en mogelijkheid om activiteiten te ondernemen is Zwitserland een ideaal vakantieland.

Klimaat Zwitserland

Het klimaat in Zwitserland is divers. Zo is er in de hoger gelegen Alpentoppen sprake van een hooggebergte klimaat en is er in het zuiden van Zwitserland meer sprake van een landklimaat. In de zomer is de temperatuur erg aangenaam en in de winter ligt er al vroeg sneeuw op de hogere bergen.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Zwitserland

Ook op het gebied van cultuur is er in Zwitserland van alles te bewonderen. De Abdij van Sankt Gallen is bijvoorbeeld een bijzonder monument om te bezichtigen en heeft een schitterende vormgeving. De binnenstad van Bern en dan vooral de historische binnenstad van Bern is een bezienswaardigheid op zich. Er zijn meerdere fonteinen te vinden, maar een van mooiste fonteinen in Bern is ongetwijfeld de Seilerbrunnen. Naast de vele musea en theaters die Bern herbergt is er nog een aparte attractie die noemenswaardig is om vermeld te worden en dat is de Berenkuil. De Berenkuil is een van de toeristische trekpleisters in Bern die jaarlijks veel bezoekers trekt. In de plaats Luzern kan men de stadswal met wachttorens bekijken en de Hofkerk bezichtigen. Luzern is vooral bekend om de Kapelbrug. De Kapelbrug is een geheel overdekte brug die gemaakt is van hout. In Bellinzona staat nog een monument dat bestaat uit drie verschillende kastelen, de stadsmuur van Bellinzona en de binnenstad zelf. Echt een aanrader om te bekijken mede omdat dit een van de weinige kastelen is, waarvan de originaliteit bewaard is gebleven.

Activiteiten Zwitserland

Zwitserland leent zich uitstekend voor het verrichten van zeer uiteenlopende activiteiten. In de winter draait het natuurlijk vooral om wintersport. De zomer biedt gelegenheid om te wandelen in de bergen of te fietsen door de mooie natuur. In de meren kan er gezwommen worden, maar net zo goed kan men er vissen vanaf de waterkant of vanuit een bootje op het meer. Ook avontuurlijke sporten zijn hier genoeg te vinden, bijvoorbeeld paragliden.

Eten en drinken Zwitserland

Rösti is een van de bekendste aardappelgerechten uit Zwitserland en voor wie er al eens op vakantie is geweest zal zeker kennis hebben gemaakt met raclette of met de kaasfondue. Naast de fijne wijnen uit diverse regio's van Zwitserland zijn de drankjes Kirsch en Pflümli bekend.

Steden Zwitserland

De meest bekende steden zijn Bern, Basel, Zürich, Genève, Lausanne en Luzern.

Offerte vakantiehuis Zwitserland? Klik hier