Genieten van lage prijzen

Kijken, kijken, niet kopen. Nederlanders staan overal ter wereld bekend om hun ‘gierigheid’. Al kunnen andere landen er ook wat van. Zo zijn er in Amerika mensen die roadkill (overreden dieren) eten, in vuilnisbakken snuffelen voor kortingsbonnen en op alles afdingen om zo geld te besparen. De bekende zender TLC wijdde er zelfs een heel programma aan: Extreme Cheapskates. Ben jij iemand die graag op de centen let? Dan zijn hier een aantal tips om geld te besparen bij grote aankopen. Geen zorgen! Je hoeft hiervoor niet te dumpster diven of langs te weg te zoeken naar dode dieren.

Ga niet over een nacht ijs

Vooral bij de wat duurdere aankopen is het verstandig om na te denken wat je precies wilt. Een koffiezetapparaat kan bijvoorbeeld heel laag geprijsd zijn. Maar heb je die extra functie om cappuccinoschuim te maken ook echt nodig? Hetzelfde geldt natuurlijk voor een vakantie. Die last minute is misschien dan wel heel goedkoop, maar misschien toch niet helemaal wat je (achteraf) zocht. Voordat je gaat zoeken, is het verstandig om na te gaan (of zelfs een lijstje te maken) met wat je precies zoekt.

Goedkoop is duurkoop

“Goedkoop is duurkoop”, dat gezegde kennen we niet voor niets in de Nederlandse taal. Voorbeeld: je bent op zoek naar een koffiezetapparaat voor in de caravan. Een ingewikkeld apparaat heb je dan ook niet nodig. Nu heb je er een gevonden voor een paar tientjes. Na twee maanden gebruik blijkt een onderdeel niet helemaal te werken. Reparatie valt niet onder de garantie, waardoor je zelf voor de kosten kunt opdraaien óf een nieuw koffiezetapparaat kunt aanschaffen.

Het klinkt misschien als een extreem geval. Toch is het verstandig om in je afweging de kwaliteit van een product of vakantie mee te nemen. Goedkoop hoeft namelijk niet altijd de beste koop te zijn. Verstandig is dan ook om (online) naar recensies te zoeken. Bij de grotere webwinkels staan deze vaak bij de producten/vakanties. Kopers laten dan weten wat zij van het producten of de vakantie vonden. Met deze recensies krijg je vaak een duidelijk beeld over de voor- en nadelen van een product of vakantie. Wil je niet ‘red mijn vakantie’ in hoeven te schakelen, dan is dit zeker aan te raden.

Het is een pot nat? Niet dus!

Na lang wikken en wegen heb je eindelijk die droomvakantie gevonden. Gelijk boeken dan maar? Nee! Het kan namelijk (bijna) altijd goedkoper. Verstandig is dan ook om prijzen te gaan vergelijken. Online heb je hiervoor verschillende vergelijkingswebsites, maar je kan natuurlijk ook een aantal van de standaard aanbieders naast elkaar leggen.

Vergeet hierbij niet de extra kosten en wat bij de prijs inbegrepen is mee te nemen. Boek je jouw vakantie online, dan kan een reisorganisatie bijvoorbeeld extra boekingskosten in rekening brengen. Ook kan het zijn dat bij de ene prijs het ontbijt wel is inbegrepen en bij de andere reisorganisatie niet.

Hetzelfde geldt voor de aanschaf van apparaten. Het kan altijd goedkoper! Alleen vergt dit vaak wat meer zoekwerk.

Ga je niet voor een product heet van de naald? Kies dan voor refurbished

Gaat het er bij jou niet om of je het nieuwste van het nieuwste hebt, maar vind je het vooral belangrijk dat een apparaat goed werkt? Dan is een refurbished toestel van SWOOP een optie. In het kort gezegd betekent refurbished dat een toestel, zoals een iPad, smartphone, MacBook of iMac, helemaal is opgeknapt, zodat deze weer de kwaliteit en levensduur van nieuw heeft. Hiervoor betaal je een aantrekkelijkere prijs dan voor nieuw én natuurlijk krijg je gewoon 2 jaar garantie op jouw aankoop. Op refurbished iPhones bepaar je zo bijvoorbeeld al snel tientallen euro’s, afhankelijk van wat je voor een model je wil natuurlijk.